امروز: جمعه 7 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله بررسی جامع مودم

مقاله بررسی جامع مودمدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 78 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 56 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 14

مقاله بررسی جامع مودم در 14 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مقاله بررسی جامع مودم در 14 صفحه ورد قابل ویرایش

- در این نسخه از «چگونه ابزار كار می‌كنند» به شما نشان می‎دهیم كه چگونه مودم صفحات وب را برای شما باز می‌كند. ما از مودم 300-baud شروع نموده و به تدریج تا سطح آموزش مودم ADSL ادامه خواهیم داد.

(توجه: چنانچه شما با مفاهیم «بیت»، «بایت» و كدها و علائم ASCII آشنائی ندارید بهتر است به سایت How Bits &  Bits works  مراجعه نمائید.)

1- كلمه Modem از دو كلمه Demodulator , Modulator تشكیل شده است. مودم اساساً دستگاهی است كه اطلاعات دیجیتالی را به صورت سیگنال الكتریكی از طریق خطوط تلفن ارسال می نماید.

مودم فرستنده اطلاعات دیجیتالی را به صورت سیگنال قابل در خط تلفن ارسال و مودم گیرنده، سیگنال های دریافتی را به اطلاعات دیجیتالی تبدیل می نماید.

مودم های بی سیم wire less اطلاعات دیجیتالی را به امواج رادیویی تبدیل و مجدداً در مودم گیرنده امواج رادیوئی به اطلاعات تبدیل می‎شود.

مودم ها در سالهای 1960 ساخته شدند كه از آنها جهت ارتباط بین كامپیوتر و ترمینالها و از طریق خطوط تلفن بهره برداری می گردید. شمای كلی نحوه ارتباط به صورت شكل زیر است.

(dumb terminal)

2-   در یك چنین فرمی، یك ترمینال معمولی و بلااستفاده می‎تواند از طریق خط تلفن و شماره گیری با یك كامپیوتر اصلی در فاصله ای بسیار دور ارتباط برقرار كند.

ترمینالهای معمولی و ساده شامل یك صفحه كلید و یك صفحه نمایش
(key board & screen) می‎باشد كه در آن سالها معروفترین آن مدل DEC-VT-100 بود كه رفته رفته به صورت استاندارد در بازار مطرح گردید. مدل VT-100 یك صفحه نمایش با قابلیت نمایش 25 خط و 80 حرف (علامت) در هر خط می‎باشد.

هنگامیكه كاربر یك حرف را تایپ می كند، دستگاه مودم كد ASSII  را برای كامپیوتر ارسال نموده و كامپیوتر متعاقباً كد مربوط به آن حرف را بازپس می فرستد و حرف یا كلمه مربوطه بر روی صفحه نمایش داده می‎شود.

3- با ظهور كامپیوترهای شخصی در اواخر سالهای 1970 سیستمهای یولیتن بورد (BBS) وارد كار شدند. هر فردی یا یك كامپیوتر، یك یا دو مودم و یك نرم افزار BBS می توانست امكان تماس سایر كاربرها از طریق مودم با بولتن بورد را فراهم كند.

كاربران با اجرای terminal emulator بر روی كامپیوتر موفق به فعال كردن ترمینالهای معمولی و غیر فعال (dumb terminal) می شدند.

مودم های 300 bps تا مدتها مورد توجه مردم بود. علت استفاده از مودم با این سرعت این بود كه 300 bps تقریباً نمایانگر ارسال یا دریافت 30 حرف در ثانیه می‎باشد كه بسیار از قدرت نوشتن با تایپ و یا خواندن توسط انسان بیشتر است.

هنگامیكه كاربران انتقال حجم وسیع اطلاعات و تصاویر را به بولتن بورد یا از آن آغاز نمودند، دیگر مودم های 300 bps قابل تحمل نبودند. در این زمان مودم های با سرعت بالاتر به بازار آمد و تقریباً هر دو سال یكبار سرعت آنها به نحو زیر و به طرز چشمگیری افزایش یافت.

1       - 300 bps - سالهای 1960 تا حوالی سالهای 1983

1       - 1200 bps - در سالهای 1984 و 1985 بسیار معروف شدند.

1       - 2400 bps

1       - 9600 - اولین بار در اواخر سالهای 1990 و اوائل 1991 به بازار آمد.

1       - 19.2 kbps -

1       - 28.8 kbps -

1        - 36.6 kbps -

1       - 54 kbps - در سال 1998 استاندارد گردید.

1       - ADSL - با قابلیت ارسال 8 مگابایت در ثانیه كه از سال 1999 بسیار مشهور و پرمصرف گردید.

(به سایت چگونه DSL كار می‌كند "HOW DSL WORKS" و چگونه كابل مودم كار می‌كند "HOW CABLE MODEM WORKS" مراجعه نمائید.)

4-   مودم های 300-bps

جهت درك بهتر چگونگی كاركرد مودم، مودم 300- bps را كه درك آن آسانتر است مورد بررسی قرار می‎دهیم.

مودم 300 bps دستگاهی است كه روش تغییر فركانس (FSK) Frequency shift keying اطلاعات دیجیتالی را بر روی خطوط تلفن منتقل می‌كند. در روشن FSK برای هر bit یك فركانس مشخص و مربوط به همان bit به كار گرفته می‎شود.

هنگامیكه مودم ترمینال از طریق شماره گیری با مودم كامپیوتر نادر ارتباط برقرار می‌كند، مودم ترمینال را اصطلاحاً مودم شروع كننده و مودم كامپیوتر را مودم پاسخ می‎نامند.

مودم ترمینال برای عدد 0 یك تن با فركانس 1070 هرتز و برای عدد 1 تن با فراكنس 1270 هرتز مخابره می نماید در حالیكه مودم كامپیوتر عدد 0 (صفر) را با تن 2225 پاسخ می‎دهد. چون مودم مبداء و مودم كامپیوتر تن های ارسالی را با فركانس های مختلف مخابره می نمایند بنابراین می‎توان از یك خط تلفن تواماً برای ارسال یا پاسخ استفاده نمود. چنین مودم هایی را كه قابلیت ارسال و دریافت بر روی یك خط تلفن را دارند اصطلاحاً مودم دو طرفه یا full duplex می‎نامند و اگر این قابلیت وجود نداشته باشد و مودم در هر لحظه فقط قابلیت ارسال یا دریافت را داشته باشد به آن مودم half duplex می گویند كه این نوع مودم چندان مورد استفاده نمی باشد.

فرض كنید كه دو مودم 300 bps از طریق خط تلفن مرتبط هستند و كاربر در ترمینال حرف a را تایپ می‌كند. در سیستم كد  ASCII حرف با كد 97 دهگان یا binary 01100001 نمایش داده می‎شود. در ترمینال دستگاهی به نام UART یا Universal Asynchronous Reciever. Transmitter (دستگاه ارسال/ دریافت غیرهمزمان جهانی) بایت ها را به بیت (هر بایت 8 بیت است كه به صورت تركیبی از اعداد  1 , 0 نوشته می‎شود) تبدیل و در هر لحظه یك بیت را از طریق پورت سریال ارسال می نماید. مودم متصل به پورت سریال بیت ها را دریافت و توسط خط تلفن به مودم كامپیوتر مادر ارسال می نماید.

فضای اضافی:

شما ممكن است فكر كنید كه یك كانال تلویزیونی یك فضای كوچك الكتریكی را اشغال كرده و یا پهنای باند موجی كوچكی را شامل می‎شود. اما در حقیقت یك سیگنال تلویزیونی از یك سیگنال 6 مگاهرتز (بر مگاهرتز معادل یك میلیون بسامد در ثانیه می‎باشد) از یك كابل تلویزیونی استفاده می‌كند. یك كابل كواكسیال (كابل تلویزیونی) می‎تواند صدها مگاهرتز موج را حمل كند تا بتواند برنامه های تلویزیونی نسخه ای را ارائه دهد (برای اطلاعات بیشتر، قسمت نحوه كار تلویزیون را مطالعه كنید)

در یك سیستم تلویزیونی كابلی، سیگنالهای مربوطه به هر كانال تلویزیونی دارای قسمتهای 6 مگاهرتزی در داخل كابل شده و همگی به منزل شما می رسند. در بعضی از سیستمها كابل كواكسیال تنها واسطة بین فرستنده و دستگاه های شما می‎باشد كه سیگنال ها را تقسیم می‌كند. در سیستم كابلهای فیبر نوری سیگنالها با یك كابل می‎توانند به همسایگان و مناطق دیگر نیز سرویس بدهد. سپس در هر ایستگاه كابل فیبر نوری، سیگنالها را از طریق كابل كواكسیال به استفاده كنندگان (خانه های شما) منتقل می‌كند.

زمانیكه یك شركت ارائه كننده خدمات كابلی، خدمات اینترنتی كاملی به شما ارائه می‎دهد، اطلاعات اینترنتی می‎تواند از همان كابل قبلی ارائه گردد زیر مودم كابلی اطلاعات لازم را از طریق سیگنالهای مابین دستی (اطلاعاتی كه از سیستم اینترنت به كامپیوتر فرستاده می‎شود) و از طریق كانال با عرض 6 مگاهرتز ارسال می دارد. در داخل كابل داده های ارسالی شبیه امواج تلویزیونی احساس می گردد. بنابراین در سیستم پائین دستی، حداكثر توانائی های آن معادل فضاها و ظرفیتهای یك برنامه تلویزیونی می‎باشد. اما در سیستم بالادستی، كه داده های كامپیوتر را به اینترنت می فرستد از ظرفیت كمتری و با عرض 2 مگاهرتز استفاده می‎شود و این مسأله ناشی از این فرضیه است كه كاربرهای كامپیوتر برنامه های بیشتری را از اینترنت گرفته و ثبت می‌كند و برنامه های كمتری را برای اینترنت می فرستند.

برای استفاده از هر دو سیستم بالادستی و پائین دستی از طریق كابل تلویزیونی به دو نوع دستگاه نیاز می باشد، یك مودم كابلی برای كاربر و یك سیستم (CMTS)
Cable Modem Terminatins System ، سیستم ترمینال مودم كابلی نصب شده در شركت ارائه كننده سرویس كابلی. فیمابین این دو سیستم كلیه ادوات و دستگاهها تأمین است، مدیریت و دستیابی به اینترنت نصب خواهد شد.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی جامع مودم , پروژه بررسی جامع مودم , مقاله بررسی جامع مودم , دانلود تحقیق بررسی جامع مودم , بررسی جامع مودم , مودم

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر