امروز: سه شنبه 4 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواه

گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواهدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 149 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 81 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

پیدایش ترانسفورماتور در صنعت برق دو تحول عمده در این صنعت بوجود آورده است 1 ارتباط سراسری میان شبكه های مصرف و تولید در سطح یك یا چند كشور

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواه

پیشگفتار :

پیدایش ترانسفورماتور در صنعت برق دو تحول عمده در این صنعت بوجود آورده است :

1-   ارتباط سراسری میان شبكه های مصرف و تولید در سطح یك یا چند كشور

2-   امكان طراحی وسایل الكتریكی با منابع تغذیه دلخواه.

گستردگی منابع انرژی در سطح هر كشور و مقرون به صرف بودن تاسیس نیروگاههای برق در نزدیكی منابع انرژی ، همچنین ضرورت تعیین محلی خاص برای احداث سدها سبب می شود كه هنگام انتقال انرژی الكتریكی با ولتاژ پایین ، تلفات زیادی در انرژی تولید شده به وجود آید. بنابراین ، یا باید نیروگاههای برق ، محلی طراحی شوند یا به دلیل پایین بودن بازده اقتصادی از احداث آنها صرفنظر شود. بهره گیری از ترانسفورهای قدرت موجب افزایش ولتاژ جریان انتقال و كاهش تلفات انرژی به مقدار زیاد می شود، در نتیجه :

1-   مشكل انتخاب محل نیروگاه را بر طرف می كند.

2-    ایجاد شبكه سراسری را میسر می سازد.

3-   مدیریت بر شبكه مصرف و تولید را به مراتب گسترش می دهد

از سوی دیگر كاهش ولتاژ جریان متناوب شبكه با استفاده از ترانسفورماتور امكان طراحی وسایل الكتریكی ، الكترونیكی ، صوتی ، تصویری و سیستم های كنترل را با هر ولتاژ لازم فراهم می آورد . همچنین به علت طراحی مدارهای فرمان الكتریكی با ولتاژ كمتر، ایمنی تكنیسینها و كارگران فنی مربوطه در هنگام كار افزایش می یابد.

اصول و طرز كار ترانسفورماتور

ترانسفورماتور دستگاه استاتیكی ( ساكن ) است  كه قدرت الكتریكی ثابتی را از یك مدار به مدار دیگر با همان فركانس انتقال می دهد . ولتاژ در مدار دوم می تواند بیشتر یا كمتر از مدار اول بشود، در صورتیكه جریان مدار دوم كاهش یا افزایش می یابد.

بنابراین اصول فیزیكی ترانسفورماتورها بر مبنای القاء متقابل می باشد كه بوسیله فوران مغناطیسی كه خطوط قوای آن اولیه و ثانویه را قطع         می كند، ایجاد می گردد.

ساده ترین فرم ترانسفورماتورها بصورت دو سیم القائی است كه از نظر الكتریكی از یكدیگر جدا شده هستند ولی از نظر مدار مغناطیس دارای یك مسیر با مقاومت مغناطیس كم می باشد .

هر دو سیم پیچ اولیه و ثانویه دارای اثر القایی متقابل زیاد می باشند . بنابراین اگر یك سیم پیچ به منبع ولتاژ متناوب متصل شود، فلوی مغناطیسی متغیر بوجود خواهد آمد كه بوسیله مدار مغناطیسی ( هسته ترانسفورماتور كه از یكدیگر عایق شده اند ) مدارش بسته شده و در نیتجه بیشتر فلوی مغناطیسی مدار ثانویه را قطع نموده و تولید نیروی محركه التریكی         می نماید. ( طبق قانون فاراده  نیروی محركه القاء شده ) . اگر مدار ثانویه ترانسفورماتور بسته باشد یك جریان در آن برقرار می گردد و        میتوان گفت كه انرژی الكتریكی سیم پیچ اولیه ( بوسیله واسطه مغناطیس) تبدیل به انرژی الكتریكی در مدار ثانویه شده است .


تعریف مدار اولیه و ثانویه در ترانسفورماتور.

بطور كلی سیم پیچ كه به منبع ولتاژ متناوب متصل می گردد را سیم پیچ اولیه یا اصطلاحاً «طرف اول » و سیم پیچی كه این انرژی را به مصرف كننده منتقل می كند ، سیم پیچ ثانویه     « طرف دوم » می نامند .

حال می توان بطور كلی مطالب فوق را بصورت زیر جمع بندی نمود:

بنا به تعریف ترانسفورماتور وسیله ایست كه :

1-   قدرت الكتریكی را از یك مدار به مدار دیگر انتقال می دهد. بدون آنكه بین دو مدار ارتباط الكتریكی وجود داشته باشد.

2-    در فركانس مدار هیچگونه تغییری ایجاد نمی نماید.

3-    این تبدیل بوسیله القاء الكترومغناطیسی صورت می گیرد.

4-    در صورتیكه مدار اولیه و مدار ثانویه بسته باشند ، این عمل بصورت القای متقابل و نفوذ در یكدیگر صورت می گیرد.

ساختمان ترانسفورماتور :

اجزای یك ترانسفورماتور ساده عبارتند از :

1-   دو سیم پیچ كه دارای مقاومت اهمی و سلفی می باشند.

2-    یك هسته مغناطیسی .

3-    قسمتهای دیگری كه اصولاً مورد لزوم می باشند عبارتند از :

الف : یك جعبه برای قرار دادن سیم پیچ ها و هسته در داخل آن

ب : سیستم تهویه – كه معمولاً در ترانسفورماتورهای با قدرت زیاد، علاوه بر سیستم تهویه می یابد مخزن روغن نیز برای خنك كردن بهتر كار گرفته شود.

ج : ترمینالهایی كه باید سرهای اولیه و ثانویه روی آنها نصب شود.

خصوصیات هسته مغناطیسی :

در تمام انواع ترانسفورماتورها هسته از ورقه های ترانسفورماتور ( ورقه های دینامو ) ساخته می شود كه مسیر عبور فوران مغاطیسی را با حداقل فاصله هوایی ایجاد نماید و جنس آن از آلیاژ فولاد می باشد كه مقداری سیلیس به آن اضافه گردیده است.

با فعل و انفعالاتی كه در متالوژی بر روی این نوع فولاد انجام می شود وعملیات حرارتی كه صورت می گیرد سبب می شود كه پر می ابلیته ( قابلیت هدایت مغناطیسی ) هسته بالا رفته و به عبارت دیگر تلفات هیستر زیس كاهش می یابد و بطور كلی مقاومت مغناطیسی كوچك می گردد.

از طرف دیگر برای كاهش تلفات ناشی از جریان گردابی فوكو هسته ترانسفورماتورها را به صورت ورقه می سازند و اصولاً یك طرف این ورقه ها را با ماده ای كه بتواند فوران مغناطیسی را عبور دهد ولی عایق جریان الكتریكی باشد، می پوشانند و بنابراین این ورقه ها باید به ترتیبی چیده         می شوند كه از یكدیگر عایق الكتریكی باشند.

معمولاً ضخامت ورقه های هسته ترانسورماتورها در فركانس 50 تا 25 بین 35/0  تا 50/0 میلیمتر می باشد.

این ورقه ها پهلوی هم قرار می گیرند. و اصولاً مقدار آن محاسبه         می گردد. همانطوریكه در این شكل مشاهده می شود ، با قرار گرفتن ورقه ها بر روی یكدیگر بین آنها فاصله هوایی بوجود می آید و در نتیجه در سطح مقطع هسته همیشه یك شكاف وجود دارد كه اجتناب ناپذیر است.

انواع هسته های ترانسفورماتور

ساختمان هسته ترانسفورماتورهای معمولی بدو صورت كلی ساخته        می شوند.

الف : هسته نوع معمولی

ب : هسته نوع زرهی 

جهت دریافت فایل گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواهلطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواه , طرح توجیهی گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواه , دانلود گزارش كارآموزی در صنایع برق دادخواه , صنایع برق دادخواه , صنایع برق , اصول و طرز كار ترانسفورماتور , گزارش کارآموزی , ترانسفورماتور , ساختمان ترانسفورماتور , تعریف مدار اولیه و ثانویه در ترانسفورماتور , کارآموزی , خصوصیات هسته مغناطیسی , کارورزی , انواع هسته های ترانس

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر