امروز: دوشنبه 28 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

باغ های ایرانی

باغ های ایرانیدسته: معماری
بازدید: 121 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 8332 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 160

بررسی باغ های ایرانی »» فایل ورد 41 اسلاید پاورپوینت

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

باغ های ایرانی

مقدمه

ساخت باغ در كشور ما سابقه ای طولانی داشته ودر تمام دورانها بخصوص دوره اسلامی مورد توجه بوده است . باغها چند عملكرد داشته اند و در بعضی دورانها باغهای عمومی برای گردش و تفریح اهالی ساخته می شدند.

آیین و گیش قدیم ایرانیان به كشاورزی و باغ سازی اهمیت خاصی داده ، آنرا ستایش نموده است چنانكه دورندیداد ( فر گرد سوم – فقره 33 می خوانیم كه زرتشت به اهورا مزدا می گوید : ای آفریننده جهان مادی ، ای یگانه پاك ، چهارمین كسی كه زمینه را به منتهی درجه وجد آورد كیست ؟ اهورا مزدا پاسخ می دهد ، آنكس كه بیشترین مقدار گندم كشت كند و بیشترین سبزیها بكارد و بیشترین درختها بنشاند كسی كه زمین خشك را آب دهد و زمین خیس (باتلاق) را بخشكاند و زیر كشت ببرد .

در دوره اسلامی نیز ایجاد باغها و درختزارها همچنان مورد علاقه ساكنان این سرزمین كهنسال بوده و علاوه بر باغهای بزرگ و با شكوه بیرون شهرها ، چندین سده پدیده باغسازی در درون و پیرامون شهرها ، خاص این سرزمین بوده است . در دین اسلام كاشتن درخت پسندیده و از بین بردن و قطع بی مورد آن نكوهیده شمرده و در این مورد احادیث و روایات فراوانی در دست است .

در قرآن مجید نیز اشاره های متعددی به بهشت و سرسبزی و زیبایی آن شده است .

بطور نمونه چند آیه سوره الرحمن به شرح ذیل می باشند :

در آن دو تا ، دو چشمه است كه جاری می باشند . (51)

در آن دو تا است ، از هر میوه دوصنف (53)

تكیه می كنند بر فرشهایی كه آستر آنها از دیبای سطیر است (55)

از طرفی بدلیل اختلاف آب و هوایی مناطق مختلف ایران بخصوص در مناطق گرمسیری باغ اهمیت ویژه ای پیدا می كند. این دو موضوع و مسائل دیگر باعث شدند كه در این سرزمین درخت به عنوان عامل گیاهی و حیاتی مورد احترام اهالی قرار گیرد .

فضاهای سبز بر چند گونه بوده اند . یك نوع آن باغهای و با چند ساختمان بوده است . نوعی دیگر باغچه ها بودند كه در مقیاس كوچكتر و خصوصی تر بكار می رفته اند و در همه خانه ها از اعیان تا معمولی ساخته می شدند ، گودال باغچه هم گونه ای دیگر از فضای سبز است كه قبلا در مورد ریشه آن صحبت شد. این گودال باغچه ها در جایی احداث می شد كه آب زیادی نداشته اند.

نارنجستان نیز نوع دیگری از این باغها بوده است كه اختصاص به كشت مركبات داشت . در شهر یزد تعداد زیادی نارنجستان ساخته شده بودند .

همانطوركه می دانیم یكی از اصول معماری ایران درونگرایی بوده است . باغها نیز از همین امر تبعیت كرده و معمولا دور تا دور آن با دیوار محصور بوده است . این مساله علاوه بر ایجاد یك حفاظ ، باعث می شود كه وقتی انسان از فضای گرم بیرون به داخل باغ وارد شود چیزی بسیار متفاوت با بیرون را ببیند . علاوه بر این محدود كردن آن باعث كار بیشتر بر روی ان می شود. دیوارهای باغ عموما بلند و از خشت خام ، چینه و یا آجر هستند .

در باغهای ایرانی مانند آثار هنری دیگر ، سعی شده تا از بیهودگی پرهیز شود . در باغها هم مانند ساختمانها بوته ای بی مورد پیدا نمی شده است .

چمن به معنی محل چمیدن و گردشگاه بوده كه در بعضی از مناطق ایران به علت وجود لایه های سخت زیرزمینی در سطح نسبتا بالاتر زمین ، آب به اندازه كافی برای رشد مرتب چمن و بوته زارها وجود داشته و این نواحی بصورت اقامتگاههای بهاره اعیان و اشراف در می آمده است .

جهت دریافت فایل کامل باغ های ایرانی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : باغ های ایرانی , بررسی باغ های ایرانی , ساخت باغ , باغ سازی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر